Innovatív és energiahatékony ipari kapuk – EFAFLEX

Médium:
Publikálás dátuma:
2021. Mar. 31.

A német EFAFLEX GmbH az 1974-es alapításától fogva kizárólag gyorsmozgású ipari kapukkal foglalkozik. Ebből az elhivatottságból, vízióból adódik az EFAFLEX előnye az első naptól kezdve.

A bajorországi Bruckbergben található vállalat innovatív és kreatív német mérnöki tudást kínál immár több mint 47 éve. 1994 óta már öt kontinensen, világszerte 1200 munkatárs. Az EFAFLEX gyorsmozgású kapu a minőség és megbízhatóság névjegye.

Az EFAFLEX kapuk 1993 óta vannak jelen Magyarországon (Audi G1-es épület Győr). Kezdetben direkt szállításokkal, majd viszonteladókon keresztül. A 2005-ben életre hívott EFAFLEX HUNGÁRIA Kft. alapítói sokéves ipari és logisztikai területen szerzett szakmai tapasztalattal maguk mögött felismerték, hogy a magyar piacon igény van a minőségi, biztonságos EFAFLEX ipari kapuk direkt értékesítésére. Az elmúlt 16 év során olyan partnerek megrendeléseit teljesítettük, mint a Nokia, ELECTROLUX, Richter Gedeon, TEVA, ALK Akácliget (ADR), Lidl logisztikai központok, Henkel, Siemens, VELUX, Greenteam, Szentkirályi Ásványvíz és sokan mások.

A magas szintű saját kutatás-fejlesztés az EFAFLEX-nél a vállalati filozófia alapja. A világ bármely részében, ha EFAFLEX gyorsmozgású kaput vásárol, akkor egy innovatív mérnöki művészetnek a birtokába jut.

Fenntarthatóság – kihívások és válaszok az ipari kapuk világában

Társadalmunk számára a legnagyobb kihívás jelenti környezetünk megóvása, bolygónk felmelegedését okozó hatások csökkentése. A tömegtermelés, az áruk áramoltatása és raktározása okozta környezetterhelés csökkentése alapvető érdekünk.

Az ipari, logisztikai és kereskedelmi szektor számára az épületek energetikai paraméterei alapvető költségtényezőt jelentenek, a költségek befolyásolják a termékek és szolgáltatások árát és ezen keresztül a gazdasági társaságok versenyképességét, piaci pozícióját.

A német EFAFLEX felismerte az energiahatékony ipari kapuk szükségességét.

Az építőanyagok és építési technológiák alkalmazása együttesen határozza meg az épületek üzemeltetésének környezetterhelését.

Több komplex módszerrel, fenntarthatósági benchmarking alkalmazásával vizsgálják az ipari és logisztikai épületek környezeti hatását. A tervezés, a szerkezet, anyagfelhasználás és a fenntarthatóság alapvető szempontok, melyek értékelésével kapnak energetikai osztályozást az ipari ingatlanok.

EFA-SST® Premium: az energiahatékony ipari kapu

Az 1992-ben az EFAFLEX által szabadalmaztatott gyorsmozgású EFAFLEX spirálkapu a kínálat klasszikusa. Paraméterei, a szabadalmaztatott EFAFLEX biztonsági berendezések az élvonalban tartják ezt az emblematikus típust.

Az EFAFLEX EFA-SST® Premium a leggazdaságosabb ipari kapu megoldás, alkalmazásával elérhető az épületek „Exellent” energetikai besorolása.

Az EFA-SST® Premium ipari kapuk gyors nyitási ideje, valamint a hőhídmentes, hőszigetelt és időjárásálló lamellák és gumitömítések kiváló hő és hangszigetelési értéke hozzájárul a költséghatékony épületüzemeltetés megvalósításához. Az EFAFLEX innovatív és megbízható ipari kapui hosszútávú előnyöket jelentenek a felhasználók számára.

 

A fenntarthatóság szempontjából vizsgálnunk kell a kapuk szervizigényét is. Ez az EREDETI EFAFLEX SPIRÁLKAPU az egyik leghosszabb üzemidővel és legnagyobb üzemhányaddal működő EFAFLEX kapu a világon.

A korszerű EFAFLEX kapuk választásával hozzájárul környezetünk aktív védelméhez.

Az EFAFLEX IoT megoldással digitális ipari kaput nyit az ipar számára

Az innovatív EFA- SmartConnect® rendszerrel a világ vezető gyorsmozgású ipari kapu gyártója, az EFAFLEX új dimenziót teremtett az ipari kapuk használatához. Létrehozta az ipari kapuk intelligens hálózatát.

A modul lehetővé teszi az EFAFLEX partnerek gyors kiszolgálását. A kapuk távoli monitorozását, a karbantartási folyamatok költséghatékony tervezését biztonságos WLAN hálózaton, vagy GSM modulon keresztül. Megszületett a felhasználóbarát, minden paraméter távoli, kényelmes beállítását biztosító, érintésmentesen használható alkalmazás. Ezentúl az EFAFLEX ipari kapuhoz számos egyedi beállítást és funkciót rendelhetnek a felhasználók. A rendszer teljes kiépítése után valós adatelemzéssel előre jelzi a pontos karbantartási intervallumokat, megelőzhetővé teszi az üzem közbeni meghibásodásokat.

Az EFA iOS és Android alkalmazással elérhető a hibamemória és az aktuális hibaüzenetek, lehetőség nyílik a hibát kiváltó okok elemzésére. Cél a 100%-os üzemhányad elérése.

EFAFLEX hatékony működés kevesebb erőforrással

Az EFAFLEX ipari kapuk esetén a digitalizációból származó előnyök egyike a helytől független működési paraméterek beállításának lehetősége. Bármikor, bárhonnan optimalizálható az ipari kapu működtetése. Másik igazán fontos előny, hogy a digitalizációval az EFAFLEX ipari kapuk karbantartása időtakarékossá válik. Jelentősen csökken például a funkcióellenőrzésekhez, szervizigényhez és a hibaelhárításhoz szükséges idő üzemzavar esetén. Ezen felül a felhasználók pontos visszajelzést kapnak az kopóalkatrészek cseréjének szükségességéről. Mindez megakadályozza az esetleges leállások esetén felmerülő veszteségeket és csökkenti a partnerek költségeit.

Innovatív technológia a legmagasabb adatbiztonsággal

Az ipar felgyorsult digitális fejlődése során nem elegendő a jövőbiztos technológiák megléte, szükség van megbízható adatbiztonsági rendszerre ahhoz, hogy a munkafolyamatokat és a karbantartási feladatokat az adatok biztonságos kezelése mellett hatékonyan tervezhessük.

A modul továbbítja az egyes ipari kapuk aktuális állapotjelentését az alkalmazáshoz, ahonnan a felhasználó a szükséges adatokat továbbíthatja az EFAFLEX Hungária Kft-hez. A kapurendszer üzemeltetője eldöntheti, hogy a rendelkezésre álló információk közül melyeket teszi elérhetővé az EFAFLEX szerviz divízió számára úgy, mint például az állapotjelentések, a hiba vagy a karbantartási kérdések. Az alkalmazás felhasználója hozzáadhat szabad szöveges információkat és üzeneteket fotókkal az elküldött jelentéshez.

A hálózatban kommunikáló EFAFLEX kapuk

Számos, az intelligens rendszerrel felszerelt ipari kapu összekapcsolható hálózaton belül, majd ezt követően működésük egymással összehangolható. Az összekapcsolható kapuk száma úgy is növelhető, hogy akár több hálózat működik párhuzamosan.

EFAFLEX digitális jövő

Igény esetén az EFAFLEX Hungária Kft. telepíti a modult a kiválasztott kapuvezérlőkbe. Az EFA-SmartConnect® használatával a már működő ipari kapuk felismerése és működtetése is megvalósítható a QR-kóddal, sorozatszámmal és hozzáférési adatokkal rendelkező kártya beépítésével. A régebbi EFAFLEX kapukat egyszerűen hozzá lehet adni a hálózathoz az alkalmazáson keresztül – hogy a partnereink hasznosíthassák ennek az innovatív IoT modulnak az előnyeit.

Az EFAFLEX az ipar, a kereskedelem, az élelmiszeripar, valamint a vegyipar és gyógyszeripar gazdasági szereplőinek gyárt gyorsmozgású, energiahatékony, egyedi vagy speciális ipari kapu megoldásokat.

Az EFAFLEX Hungária Kft. kínálatát kibővítettük a speciális tűzgátló kapukat és automata szállítópálya tűzgátló lezárásokat gyártó német STÖBICH vállalat termékeivel, továbbá cégcsoportunk részeként, az EFA GLOBAL DOCKING Kft.-vel az egyéb ipari kapuk, kamiondokkolók, ütközésvédelmi rendszerek széles spektrumát kínáljuk a partnerek részére.

További bejegyzések
Az EFA csoport is részt vett a nemzetközi gyógyszeripari és biotechnológiai üzleti csúcstalálkozón.
A világ leggyorsabb ipari kapuját gyártó német EFAFLEX cég gyorskapuit forgalmazó EFAFLEX Hungária Kft. ügyvezető igazgatója, Köbli Attila válaszolt kérdéseinkre.
A gyógyszeripar szigorú követelményeket támaszt az ipari kapuk minőségével szemben. Az EFAFLEX nagy-légtömörségű tisztatéri gyorskapuk
Megosztás

Kérjen cégére szabott ajánlatot mérnök értékesítő kollegáinktól

EFAFLEX Hungária Kft.
Az ipari gyorskapuk specialistája
Kapcsolat
Buda Center
1016 Budapest, Hegyalja u. 7-13.
Közösség
Copyright © 2024 EFAFLEX Hungária Kft. - All Rights Reserved