Egy ipari kapu miatt soha ne álljon le a termelés vagy a logisztikai tevékenység

Médium:
Publikálás dátuma:
2023. Apr. 28.

Az 1974-ben alapított EFAFLEX az első vállalat a világon, mely alapítása óta kizárólag gyorsmozgású ipari kapuk fejlesztésével és gyártásával foglalkozik. A bajorországi vállalat innovatív és kreatív német mérnöki tudást kínál világszerte, több mint 50 országban.

A 2005-ben alapított EFAFLEX Hungária Kft. az ipari kapuk hazai piacának meghatározó szereplője. A rakodástechnikai berendezések kínálatával tovább bővült a termékpaletta az EFA GLOBAL DOCKING Kft. alapításával. A cégcsoport fejlődésének a következő lépése az EFASERVICES szerviz és karbantartásszolgáltató cégének az alapítása volt.

EFASERVICES – az ipari kapuk és rakodástechnikai berendezések karbantartásszolgáltatója

Alapos humán-, folyamat- és rendszerfejlesztés után – a cégcsoport 2018-2023-as digitális stratégiai tervének részeként – az EFASERVICES karbantartásszolgáltató cég megkezdte munkáját. Az EFAFLEX Hungária Kft. és az EFA GLOBAL DOCKING Kft. kereskedelmi divíziója az eddig megszokott módon a berendezések értékesítését és telepítését végzi a továbbiakban. A két cég szervizfolyamatainak eszközei, a szervizfeladatokat ellátó munkatársak az EFASERVICES márkanév alatt folytatják tevékenységüket. Országos szinten 30 főre bővült az új szolgáltató szervizcsapata Szombathelytől Debrecenig, emellett 12 főre bővült a belső szerviztámogatás, ideértve a szervizmérnököket is.

Sok új szolgáltatással indította működését

Az eddig megszokott szerviz szolgáltatásokat és a karbantartási szerződéseket az EFASERVICES magas szinten teljesíti. Az egyesített szervizszolgáltató új szolgáltatásokkal áll a partnerek rendelkezésére.

A cég foglalkozik az ipari kapuk rekonstrukciótervezésével, ami azt jelenti, hogy az energetikailag már nem korszerű 15-20 éves kapukra rekonstrukciós terveket és költséganalízist készít több évre előre, így segítve az ügyfeleket a gazdaságos üzemeltetésben. A hagyományos kapuk EFAFLEX kapukra történő cseréje esetén az EFASERVICES energetikai számítással segíti a partnereket az EKR alkalmazása során.

Az EFASERVICES további új szolgáltatása a tervszerű hulladékgazdálkodás – a régi kapuk szakszerű megsemmisítésével.

Az életciklus-management és a fix havidíjas szolgáltatási csomag is a portfólió részét képezi, ami a kapukra vonatkozóan minden költséget tartalmaz. Tehát célzottan, személyre szabott karbantartási ajánlatot kapnak a cég ügyfelei.

Ezek a szolgáltatások az ipari kapuk és rakodástechnikai berendezések szegmensében újdonságnak számítanak. Az EFASERVICES célja, hogy egy ipari épületben – ahol jelen van – minél több szolgáltatást biztosítson egy kézből.

Az előkészítési folyamatokat követően az EFASERVICES elindította a saját K+F munkáját.

 

Az ipari kapuk meghibásodása okozta üzemszünetek megelőzhetők az EFAPREDICT digitális szolgáltatással

Az EFASERVICES kifejlesztette az ipari kapuk IoT alapú prediktív karbantartását, ezzel az információs technológiát kombinálta az üzemeltetési technológiával. A fejlesztés célja nem a hiba javítása, hanem annak bekövetkezésnek megelőzése.

 

A hálózatban működő automata gyártósorok, robotcellák és logisztikai folyamatok esetén alkalmazható integrált EFAPREDICT eszköz moduláris felépítésű. A folyamat- és működési adatok gyűjtése és intelligens elemzése lehetővé teszi az üzemi alkatrészek karbantartási idejének előrejelzését. Ezen adatok valós idejű továbbítása és feldolgozása a hálózaton keresztül egy központi üzleti rendszerben történik. Az adatvezérelt elemzések gyors megtétele szükséges a karbantartási és válaszprotokollok (emberi és automatizált) kialakítása érdekében. A gyűjtött adatok elemzése teszi lehetővé, hogy a működési hibák észlelése előtt kezdeményezze a rendszer a szükséges karbantartási feladatot, megküldve a karbantartási feladatkódot az EFASERVICES központi szerverére.

 

Az iparban a gyártósorok gépvédelmi kapui, az automatizált logisztikai folyamatok ipari kapui kritikus pontok. Meghibásodásuk egész gyártósorokat, ellátási folyamatokat állíthat meg. Az EFAPREDICT szolgáltatás alkalmazásával elkerülhetők a váratlan leállások okozta termeléskiesésből eredő költségek.

Az EFASERVICES által fejlesztett EFAPREDICT karbantartási szoftver alkalmazásával megvalósul a berendezések 100%-os üzemhányada, az energiahatékony működés és az erőforrások hatékony felhasználása.

Az EFAPREDICT szolgáltatással még azelőtt észleli a szolgáltató a küszöbön álló hibákat, mielőtt azok bekövetkeznének. Ezzel lehetővé válik a karbantartási munkák ütemezése a gyártási és logisztikai folyamatokhoz igazítva. A kapuk karbantartása a kevésbé forgalmas időablakokban végezhető el, ezzel a vállalat termelésének szüneteltetése elkerülhető. A karbantartási feladatok szükségessége adatalapon valósul meg, így a kapuk üzemeltetése gazdaságosabb, mint a gyártók által megadott szervizintervallumok alkalmazásával.

IN23 – Tudjon meg többet az EFAPREDICT digitális szolgáltatásról

Az Ipar napjai kiállításon az A pavilon 304A standján többet megtudhat a szolgáltatás részleteiről.

A standon a cégcsoport mérnök értékesítői az Ön vállalatának termelési folyamatára vagy logisztikai tevékenységére, az alkalmazott ipari kapukra és azok használati intenzitására szabott költséghatékony karbantartási szolgáltatást kínálnak. Megismerheti a távoli eléréssel megvalósuló, digitális, adatalapú, közel 100%-os üzemhányadot biztosító Prediktív Digitális Szolgáltatást.

Regisztráció a díjmentes Ipar Napjai belépőért itt!

A kiállításon workshopokkal, érdekes témákkal, valamint nyereményjátékkal is várják az érdeklődőket.

Az EFAFLEX Hungária Kft. és az EFA GLOBAL DOCKING Kft. az ipari épületek energiahatékonyságát növelő megoldásokat kínál a standon. A hagyományos ipari kapuk cseréje EFAFLEX gyorskapukra energetikai beruházásnak minősül az EKR-ben. Az EGD Termozsilip az ipari épületen belül működő rámpák hőszigetelésével jelentős fűtési és hűtési energiamegtakarítást tesz lehetővé, mely megtakarítás éveken át a vállalatoknál marad a beruházást követően.

Időpont foglalása itt, várunk az A pavilon 304 standon.

További bejegyzések
Az EFA csoport is részt vett a FoodTechShow kiállításon, ahol bemutattuk legújabb technológiai megoldásainkat.
Az EFA csoport is részt vett a nemzetközi gyógyszeripari és biotechnológiai üzleti csúcstalálkozón.
A világ leggyorsabb ipari kapuját gyártó német EFAFLEX cég gyorskapuit forgalmazó EFAFLEX Hungária Kft. ügyvezető igazgatója, Köbli Attila válaszolt kérdéseinkre.
Megosztás

Kérjen cégére szabott ajánlatot mérnök értékesítő kollegáinktól

EFAFLEX Hungária Kft.
Az ipari gyorskapuk specialistája
Kapcsolat
Buda Center
1016 Budapest, Hegyalja u. 7-13.
Közösség
Copyright © 2024 EFAFLEX Hungária Kft. - All Rights Reserved