EFA SERVICES Hungary Kft.

Balról jobbra: Köbli Attila, Trieb Szilárd és Kovács Csaba

Miért döntöttek egy új szolgáltató cég megalapítása mellett?

Köbli Attila alapító, ügyvezető: A 2005-ben alapított EFAFLEX Hungária Kft. kezdetben kizárólag az EFAFLEX gyorsmozgású ipari kapuk értékesítésével és teljes terméktámogatásával foglalkozott. A német fejlesztésű gyorsmozgású, energiahatékony ipari kapuk megtalálhatók a gazdaság szinte minden szegmensében – az ipar, a kereskedelem, az élelmiszer-, valamint vegyipar és gyógyszeripar gazdasági szereplőinél. Később a cég portfólióját tovább bővítettük a speciális tűzgátló kapukat, automata szállítópálya tűzgátló lezárásokat és füstzáró függönyöket gyártó német STÖBICH vállalat termékeivel. A következő termékpolitikai döntés, hogy 2017-ben megalapítottuk a EFA GLOBAL DOCKING Kft.-t. Kínálatában megtalálhatók az EGD szekcionált ipari kapuk, az EGD kamiondokkolók, valamint az EGD ütközésvédelmi, biztonságtechnikai rendszerek. Ezzel a növekedéssel teljessé vált az EFA csoport rakodástechnikai berendezés kínálata. Az ipar és a logisztika legkomolyabb területein szerzett szakmai tapasztalattal magunk mögött felismertük, hogy a magyar piacon igény van a magas szintű, egyedi igényeket kiszolgáló, cégre szabott rakodástechnikai berendezés-karbantartási szolgáltatásokra. Az elmúlt 18 év során olyan partnerek szolgáltatás megrendelését teljesítettük, mint a Nokia, az ELECTROLUX, a Richter Gedeon, a TEVA, az ALK Akácliget (ADR), a Lidl logisztikai központok, a Henkel, a Siemens, a VELUX, a Greenteam, a Szentkirályi Ásványvíz és sokan mások. Az EFA csoport 2018-2023-as digitális stratégiai tervének részeként a szervizszolgáltatást, valamint az összes szervizzel kapcsolatos erőforrást egy cégbe integráltuk. Az új cég – a február 28-án elindított EFA SERVICES Hungary Kft. – a két meglévő vállalatunk szervízdivízióját egyesíti egy közös szolgáltató cégbe, ahol a szerviz csak egy irány a portfólióban, hiszen mellette számos más tevékenységet folytatunk. Ezt az átalakulást több éves előkészítő munka előzte meg. A legfontosabb egy szolgáltató cég esetén a humánerőforrás fejlesztése, ezért 2018 óta dolgozunk az ország egyik vezető tréning cégével, hogy folyamatos legyen a kollégáink képzése. Az egységes képzési struktúra kialakításával egy tudásbázist hozunk létre. Ezzel megteremtettük a szakmai alapját a vállalat későbbi kutatás-fejlesztési tevékenységének. Másik fontos lépés az üzleti folyamataink újjászervezése, és ehhez igazítottuk az integrált ügyviteli rendszerünket, ami szintén februárban indult élesben a cégcsoportunk mindhárom vállalatánál.

Milyen tevékenységeket fed le az új cég kibővített portfóliója?

Köbli Attila: Olyan digitális prediktív karbantartásokat fejlesztünk, amelyekkel megvalósítható a közel 100%-os üzemhányad. Egy kapu miatt soha ne álljon meg a termelés vagy a logisztikai tevékenység. Az ipari kaput ne kelljen javítani! Minden hibát igyekszünk felismerni, és proaktívan beavatkozni. Ezt a célt szolgálja az innovatív EFA-SmartConnect® modul, amellyel valós időben monitorozható az ipari kapuk működése a partnercégeknél. Az IoT-képes modullal az EFAFLEX ipari kapuk költséghatékony karbantartási folyamata biztonságos WLAN hálózaton, vagy GSM modulon keresztül valósítható meg. A rendszer teljes kiépítése után valós adatelemzéssel előre jelezhető a pontos karbantartási intervallum, megelőzhető az üzem közbeni meghibásodás. A közel hároméves fejlesztéssel a piacon elsőként az EFAFLEX egy olyan rendszert dolgozott ki, amely képessé teszi az ipari kapukat az Ipar 4.0 alkalmazásokra, tehát a hálózatba kapcsolásra más eszközökkel. Ezt az előremutató technológiát kívánjuk az EFASERVICES cégben tovább vinni. Azt szeretnénk elérni, hogy a kapuink mindenkor 100%-osan működjenek, és soha ne álljanak meg. Akár egy autó. Ez még nem elterjedt eljárás az ipari szektorban.

Az EFASERVICES szolgáltatáskínálata milyen további elemekkel bővült?

Kovács Csaba kiemelt ügyfelekért felelős ügyvezető: Például foglalkozunk tervszerű hulladékgazdálkodással – régi kapuk szakszerű megsemmisítésével. Új elemként integráltuk a teljes körű ipari takarítást a saját berendezéseinkre és környékére. Ez utóbbi annál is inkább fontos, mert a rámpák alatt rengeteg szemét halmozódik fel, és ezt a területet joystickkel vezérelt automata robot seprőgéppel tudjuk takarítani. Emellett a tűz- és vízgátlásban is intenzíven jelen vagyunk vizsgázott szerelőinkkel. A tűzgátló kapuk és tömítősorompók karbantartásán túl hamarosan a kupolák karbantartásával is bővítjük szolgáltatási portfóliónkat. Célunk, hogy egy ipari épületben, ahol jelen vagyunk, minél több szolgáltatást biztosítsunk egy kézből azon a magas szolgáltatási színvonalon, amelyet az évek során kifejlesztettünk. Továbbá foglalkozunk az ipari kapuk rekonstrukciójának tervezésével, ami azt jelenti, hogy az energetikailag már nem korszerű, magas javítási igényű 15-20 éves kapukra rekonstrukciós terveket és költséganalízist készítünk több évre előre, így segítve ügyfeleinket a gazdaságos üzemeltetésben. Életciklus-management és fix havidíjas szolgáltatási csomag is a portfóliónk részét képezi, ami a kapukra vonatkozóan minden költséget tartalmaz. Igény esetén fullszerviz szerződést is biztosítunk, amely a károkozást is magában foglalja. Tehát célzottan, személyre szabott karbantartási ajánlatot tudunk adni ügyfeleinknek. Ezek a szolgáltatások az ipari kapuk és rakodástechnikai berendezések szegmensében újdonságnak számítanak. Az új EFASERVICES szolgáltató cég kiemelt hangsúlyt fektet arra is, hogy innovatív digitális megoldásokkal segítse az ipari, gyártó és logisztikai cégek digitális transzformációját. A digitalizáció legfontosabb hozadéka, hogy a berendezések, folyamatok fenntartható és egyre energiahatékonyabb működtetése elérhetővé váljon, s mindez minél kevesebb veszteséggel CO2-megtakaritást eredményezzen.

A szervizterületen milyen egyedi megoldásokat fejlesztenek?

Trieb Szilárd operatív működésért felelős ügyvezető: Országos szinten 50 főre bővítjük szervizcsapatunkat Szombathelytől Debrecenig, és több városban több csapat dolgozik. Emellett 12 kolléga nyújt belső szerviztámogatást, ideértve a szervizmérnököket is. Alkatrészutánpótlás területén például 24 órán belüli alkatrészszállítást biztosítunk PREMIUM karbantartási csomag vásárlása esetén, illetve 50 pilot projektet indítunk országszerte, hogy a reakcióidőt 15 percre tudjuk csökkenteni, amely az iparágunkban világszerte egyedülállónak tekinthető. Ma még a 24-48 órás reakcióidő jellemző, ami 2024 végétől Magyarországon, az EFASERVICES szolgáltatásában 15 percre redukálódik.

Milyen további előnyöket jelent a szervezeti átalakítás?

Köbli Attila: A két cég működésében voltak átfedések, az új szervizcéggel a szinergiák jobb kihasználása válik lehetővé, illetve a fejlesztéseinkhez szükséges tudásbázis így egy helyen koncentrálódik. Már az EFAFLEX Hungária Kft. megalapításakor küldetésünknek tekintettük, hogy a német szolgáltatói színvonalat meghonosítsuk Magyarországon. A szervizszolgáltatás új cégben való egyesítésével ezt még magasabb szintre emeljük. Ezen túlmenően pedig azokat a digitális megoldásokat, amelyeket Magyarországon fejlesztünk, a nemzetközi piacon is elérhetővé fogjuk tenni a magyar szolgáltató központunkból koordinálva.

A közelgő CONSTRUMA szakkiállításon is jelen lesz az EFA csoport a szolgáltatásaival. Milyen újdonságokat mutatnak be?

Kovács Csaba: Az április 6. és 10. között megrendezésre kerülő CONSTRUMA szakkiállításon közös standon mutatjuk be az EFA GLOBAL DOCKING Kft. és az EFA SERVICES Hungary Kft. kínálatát és újdonságait. Többek között itt ismerkedhetnek meg az érdeklődők a német EFAFLEX cégcsoport targoncákra kifejlesztett innovációjával is, amelynek lényege: ha nagy sebességgel közeledik egy targonca és nincs elég idő ahhoz, hogy az ipari kapu kinyíljon, akkor a kapu vezérlése lefékezi és megállítja a gépet, majd a kapu nyitása után engedélyezi a targoncának a tovább haladást. A kapu Wi-Fi-n keresztül kommunikál az anyagmozgató gépekkel, akár AGV-ről, akár ipari robotról vagy kezelő által vezetett targoncáról legyen szó. Számos más újdonságot is bemutatunk, és az idei CONSTRUMA kiállítás ragyogó lehetőség lesz a személyes találkozásra partnereinkkel.

Supply Chain Monitor 2022 március

További bejegyzések
A kapuk nyitása és a járművek áthaladását követő zárása nagy légcserével jár, ezért az ipari épületek üzemeltetőinek jelentős fűtési energiaveszteséggel kell számolniuk.
A gyorskapuk beépítésével elérhető energiamegtakarításról jelent meg esettanulmányunk. Kérjen Ön is díjtalan, helyszíni felmérést és energetikai számítást cégcsoportunktól!
Az EFAFLEX Hungária Kft. szívügye a kajak-kenu sportág tehetséges fiataljainak támogatása. Az 2019-ben indult körmendi
Megosztás

Kérjen cégére szabott ajánlatot mérnök értékesítő kollegáinktól

EFAFLEX Hungária Kft.
Az ipari gyorskapuk specialistája
Kapcsolat
Buda Center
1016 Budapest, Hegyalja u. 7-13.
+36 1 789 5508
info[@]efaflex.hu
Közösség
Copyright © 2024 EFAFLEX Hungária Kft. - All Rights Reserved