Az ipari kapuk cseréjével tehetünk az energiaköltségek mérsékléséért

Médium:
Publikálás dátuma:
2022. Sep. 20.

Az energiakrízis közepén, a fűtési szezon közeledtével újra kell tervezni az épületüzemeltetési költségeket. Az ipari épületek és logisztikai központok fűtési költségei mérsékelhetők megelőző energetikai beruházásokkal.

Az üzemeltetési költségmegtakarítás stratégiája

Az ipari és logisztikai ingatlanok esetén az energiahatékonyság alapvetően három szempont együttesével javítható:

  • A menedzsment elhatározása által,
  • az épületüzemeltetés és a gyártási technológia korszerűsítésével,
  • a szabályozások által kezdeményezett hatékonyságnöveléssel.

Ha a pénzügyi vezető felismeri a megelőző beruházás fontosságát és megszületett az elhatározás, akkor lehetőség nyílik energetikai szakreferens bevonására. A szakreferens felméri az ipari épület adottságait, feltárja a fejlesztésekkel elérhető megtakarítási pontokat és a megtakarítható energia mennyiségét.

 

 

Az ipari épület teljes külső homlokzatán végig futó ipari kapuk sora

Az energiahatékonyságot növelő beruházások közt a leggyakoribb a fűtő-hűtő rendszer korszerűsítése és az épületek külső falazatának hőszigetelése. A beruházások megtakarítási eredménye azonban gyakran elszáll a korszerűtlen szekcionált ipari kapukon.

Ha ezek az ipari nyílászárók nem megfelelő hőátbocsátási tényezővel rendelkeznek, nincs széllel szembeni ellenállásuk, lassú a nyitási zárási sebességük, akkor gyakorlatilag a külső homlokzat hőszigetelése nem hozza a várt energiamegtakarítást.

EFAFLEX – gyártói támogatás

Az EFAFLEX Hungária Kft. döntéstámogató, összehasonlító elemzést biztosít az ügyfelek részére, melynek segítségével megismerhetők az elavult, hagyományos szekcionált kapuk és az EFAFLEX hőhídmentes, hőszigetelt ipari gyorskapuk energetikai paraméterei. A konkrét adatok ismeretében kimutatható a hagyományos kapuk cseréjével, az EFAFLEX gyorsmozgású kapuk alkalmazásával elérhető energiamegtakarítás. Az EFAFLEX hazai forgalmazója által dedikált energetikai szakreferens további tájékoztatást ad a TAO kedvezmény és az energetikai beruházással elérhető támogatások tekintetében.

 

 

A részletekben rejlik az energiahatékonyság

Az EFAFLEX gyorsmozgású kapuk német gyártója 1974 óta kizárólag ipari gyorskapuk fejlesztésével és gyártásával foglalkozik. Az energiahatékonyság az első pillanattól fogva kiemelt fejlesztési terület.

Az EFA-SST® kültéri gyorskapuk hőhídmentes alumínium vagy acél EFA-THERM® lamellákkal és CFC-mentes PU-hab hőszigeteléssel készülnek, ezzel elérhető az akár 0,66 Watt/m2 K hőátbocsátási tényező. A gyors, akár 4 méter/sec nyitási és 1,0 méter/sec zárási sebesség tovább növeli az energiahatékonyságot. Az energiahatékonyság szempontjából fontos további részlet a kapuk kiemelkedő szélterhelhetősége és nagy-légtömörsége

Az EFAFLEX kapuk kiemelkedő gyorsasága nem csak az épület energiahatékonyságát növeli. Alkalmazásukkal felgyorsul a logisztikai és gyártási folyamat is.

 

További bejegyzések
A kapuk nyitása és a járművek áthaladását követő zárása nagy légcserével jár, ezért az ipari épületek üzemeltetőinek jelentős fűtési energiaveszteséggel kell számolniuk.
A gyorskapuk beépítésével elérhető energiamegtakarításról jelent meg esettanulmányunk. Kérjen Ön is díjtalan, helyszíni felmérést és energetikai számítást cégcsoportunktól!
Az EFAFLEX Hungária Kft. szívügye a kajak-kenu sportág tehetséges fiataljainak támogatása. Az 2019-ben indult körmendi
Megosztás

Kérjen cégére szabott ajánlatot mérnök értékesítő kollegáinktól

EFAFLEX Hungária Kft.
Az ipari gyorskapuk specialistája
Kapcsolat
Buda Center
1016 Budapest, Hegyalja u. 7-13.
+36 1 789 5508
info[@]efaflex.hu
Közösség
Copyright © 2023 EFAFLEX Hungária Kft. - All Rights Reserved