Gyorsmozgású hőszigetelt ipari spirálkapu EFA-SST®

Az EFAFLEX spirálkapu a kínálat klasszikusa

EFA-SST® Premium gyorsmozgású spirálkapu

  • Hőhídmentes alumínium vagy acél EFA-THERM® lamellák CFC-mentes PU-hab hőszigeteléssel
  • Elérhető akár 0,66 W/m²K hőátbocsátási tényező
  • Nyitás akár 2 m/sec a Premium kivitel esetén
  • Zárás akár 1,0 m/sec
  • Kimagasló szélterhelhetőség
  • Alaptartozék az infravörös fényrács (EFA-TLG®) és betörésbiztos mechanikus kapuretesz a Premium kivitel esetén
  • Opcionális az EFA-SmartConnect® EFAFLEX IOT megoldás
  • 250 000 nyitási ciklusra tervezve, ami egy évben több mint napi 680(!) nyitás-zárás
  • Standard méretek max. Sz=10.000mm x Ma=12.000mm

Az új spirálkapu generáció

Az energiaárak növekedése arra késztette az EFAFLEX gyorskapu gyártó német céget, hogy újragondolja a gyorsmozgású spirálkapu kínálatát. A műszaki paraméterek újratervezése a kapulapok fizikai tulajdonságait javította. A funkcionalitás optimalizálásával a kapuk megfelelnek a legújabb technológiai elvárásoknak az ipari és kereskedelmi épületek kapuzárására.

Jövőbe mutató EFA-THERM®-lamellák

A világ leggyorsabb ipari kapuja hőhídmentes alumínium vagy acél EFA-THERM® lamellákkal és CFC-mentes PU-hab hőszigeteléssel készül. A lamellák rendelhetők 40, 60, 80, vagy 100 mm panelvastagsággal, ennek alapján 0,7 és 1,4 W/m²K érték közötti hőátbocsátási tényező érhető el. Az EFA-THERM® hőszigetelt lamellák az EFA-SST® kapuk szériatartozéka. Az új kapulap masszív, hosszú élettartamú, hő- és hangszigetelt. Igény esetén a kapulapok fényáteresztő EFA-CLEAR® átlátszó akril panoráma lamellákkal helyettesíthetők.

Kiváló hang- és hőszigetelés

Energiahatékony kapumegoldás – rendkívüli állóképesség

Az ipari, logisztikai és kereskedelmi szektor számára az épületek energetikai paraméterei alapvető költségtényezőt jelentenek. A költségek befolyásolják a termékek és a szolgáltatások árát és ezen keresztül a gazdasági társaságok versenyképességét, piaci pozícióját. Az EFAFFLEX gyorsmozgású spirálkapuk gyors nyitási és zárási sebessége növeli az épületek és a csarnokok energiahatékonyságát csökkentve a két tér közötti légáramlást. A hőhídmentes EFA-THERM® lamellákkal további energiaköltség-csökkenés érhető el.

Egyedi dizájn

Találja meg a cége arculatához leginkább megfelelő ipari kaput kínálatunkban. A standard alumíniumszínű bevonaton kívül a lamellákat, valamint a kapu acél részeit kívánságára a RAL szabvány szerinti színekben rendelheti meg. Így a gyorsmozgású ipari kapuja építészetileg tökéletesen hozzáilleszthető minden homlokzathoz akár az Ön cégszínével, gondoskodva a cég telephelyének reprezentatív megjelenéséről.

Tervezze meg saját ipari kapuját

Videó lejátszása

Világújdonság az EFA-SST® az önjavító kapulappal

Gyors és biztonságos

Ha ütközés történik, az Ön kapuja akkor is működőképes marad. A PREMIUM EFA-SST gyorsmozgasú ipari kaput Aktív Ütközésálló Rendszerrel (Active Crash System – ACS) szereljük fel, amely az önjavítást néhány másodpercen belül elvégzi. Az intelligens biztonsági berendezés a kapulap teljesen automatikus, elektronikusan felügyelt visszavezetését végzi a sínbe egy ütközés után. Ez az egyedi EFAFLEX fejlesztésű fix kapulapból és aktív ütközésvédelmi rendszerből álló kombináció, az EFA-ACS® megőrzi a kaput a balesetek okozta üzemkieséstől, javításoktól.

Így működik az aktív ütközésvédelmi rendszer

Egy ütközés esetén az egymással oldható kötésű lamellák sértetlenül kinyomódnak a megvezetésből. Egy induktív érzékelő azonnal észleli a rendellenes működést és lelassított fölfelé mozgás közben a kapulap belső és külső csuklópántjait újra biztonságosan és helyesen összeilleszti.

Tökéletes kapulap megvezetés

Tökéletes kapulap-megvezetés

Az EFAFLEX kapuk működésének alapja egyedi az ipari kapuk piacán! Forgáspont és súlypont: a kapulap nem egy tengelyre tekeredik fel, hanem a spirálformájú vezetésben helytakarékosan, önmagától távolságot tartva. Az EFAFLEX S széria gyorsmozgású kapuk a spirálnak köszönhetően halkan és kopásmentesen futnak. Más gyártói megoldások csak megközelítik ezt az innovatív technikát, mely a mindennapi üzemeltetés okozta kihívással súrlódásmentesen birkózik meg.

Kivitelezés oválspirálként és alacsony beépítési módban

Az EFAFLEX különböző kihívásokra különböző technikai megoldásokkal kínálja a gyorsmozgású ipari kapukat. A standard köralakú spirál garantálja a leggyorsabb nyitást ill. zárást. Ha azonban a kapu beépítésére túl kevés hely áll rendelkezésre, az S széria két helykímélő megoldását, az ovalspirált és az alacsony beépítés modellt ajánlja a gyártó.

Biztonsági berendezések

Ütközésvédelem az ipari kapuk világában?

Igen! EFAFLEX fejlesztéssel!
Az előforduló ütközések 90% -a az ipari kapuk alsó tartományában történik. Ahhoz, hogy előre el lehessen kerülni az összeütközéseket az EFAFLEX kifejlesztette a TÜV által bevizsgált EFA-TLG® infravörös fényrács megoldást. A rendszer önfelügyelő. Közvetlenül az oldalsó kapu megvezetésekbe épített védelem, az EFA-TLG® felügyeli a kapu zárási szintjét 2,5 m magasságig. A keresztező infravörös sugarak létrehoznak egy közel síkszerű fényrácsot, amely akár még a legkisebb akadályokat is érintésmentesen érzékelni. Ha valami útban áll, a kapu zárómozgása azonnal megszakad ill. el sem kezdődik. A PREMIUM EFA-SST® spirálkapu alaptartozéka az infravörös fényrács (EFA-TLG®) és a betörésbiztos mechanikus kapuretesz.

Egyedülálló lézertechnológia - nagyobb biztonság

További EFAFLEX fejlesztés az EFA-SCAN® lézerszkenner, mely a kapu előtti 10x10 m2-es területet érzékeli. A terület szkennelésén túl irányfelismerésre is képes ez az eszköz. Az EFA-SCAN® egyidejűleg impulzus adó és biztonsági rendszer is, megelőzve ezzel a piacon lévő minden más lézertechnológiát. A komplex számítógépes algoritmusok alkalmazása megakadályozza az eső, a hó vagy idegen fény által történő zavart. Az EFA-SCAN® tehát egyike azon kevés lézerszkennereknek, amelyek szabadban is alkalmazhatók. Az innovatív lézertechnológia garantálja a kapuk problémamentes, biztonságos, villámgyors nyitását. Az EFAFLEX gyorskapuk a piac legmagasabb szintű biztonsági standardját biztosítják a megrendelőknek – biztonság az emberek, a járművek, a rakomány, és természetesen a kapu számára egyaránt. Rendelje meg az EFA-SCAN® fejlesztésünket új vagy meglévő EFAFLEX ipari kapujához.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Ajánlatkérés, e-mail küldés:

Ehhez az EFAFLEX ipari kapuhoz megrendelhető az EFA-SmartConnect® modul, így ipari kapuja hálózatra kapcsolódva készen áll az IPAR 4.0-ra!