EFAFLEX a hvg-ben

Médium:
Publikálás dátuma:
2023. Oct. 24.

Bemutatjuk, hogyan lehet növelni a fűtési energiamegtakarítást és a hatékonyságot a gyorsmozgású ipari kapuk alkalmazásával

A legtöbb ipari épület rendelkezik legalább egy ipari kapuval, ezzel biztosítva a szállítójárművek be- és kijutását vagy a targoncák szabad mozgását az épület és az udvar között. A kapuk nyitása és a járművek áthaladását követő zárása nagy légcserével jár, ezért az ipari épületek üzemeltetőinek jelentős fűtési (hűtött csarnokok esetén hűtési) energiaveszteséggel és magas költségekkel kell számolniuk. Ezen túl, a korszerűtlen ipari kapuk felelősek lehetnek a technológia szempontjából nem megfelelő tisztaságú ipari vagy logisztikai területekért és a munkavállalók hidegnek való kitettségéért. Az épületek energetikai rekonstrukciója során mégis kisebb figyelmet kapnak az ipari kapuk, mint az irodai nyílászárók. A korszerűtlen kapuk cseréje EFAFLEX gyorsmozgású kapukra akár éven belül megtérülő energetikai beruházás. A gyorskapuk alkalmazásával csökken az épület hővesztesége, a külső időjárásnak való kitettsége és nő a logisztikai folyamatok hatékonysága.

EGD Termozsilip – az épületen belüli rámpakiegyenlítők hőszigetelése

Jelentős fűtési energiaveszteséget okoznak az épületen belül működő rámpakiegyenlítők, melyek hőátbocsátási tényezője közel azonos a korszerűtlen ipari kapukéval. Erre a problémára az EFA GLOBAL DOCKING kifejlesztette az EGD Termozsilipet. Alkalmazásával jelentős, a kapu nyitási számától független energiamegtakarítás realizálható. További fűtési költségmegtakarítás köszönhető a Termozsilipbe épített EFAFLEX gyorskapuk nagy nyitási sebességének. Ezek a spirálkapuk akár 2m/s nyitási sebességgel működnek, ezzel csökken a külső és a belső tér között a légcsere és szükségtelenné válik a kapuk nyitvatartása a logisztikai folyamat alatt. Az EFA csoport mérnök csapata, közös helyszíni bejárással, a logisztikai folyamatok elemzésével és energetikai számítással segíti az ipari kapuk energetikai beruházását, rekonstrukcióját.

Az EFA csapata ott lesz az MLBKT 31. kongresszuson!
Standunkon energetikai számítással, 10.18-i előadásunkon további energiahatékony, innovatív megoldás bemutatásával várjuk az érdeklődőket.
További információ: energiahatekonykapu.hu

További bejegyzések
Az EFA csoport is részt vett a FoodTechShow kiállításon, ahol bemutattuk legújabb technológiai megoldásainkat.
Az EFA csoport is részt vett a nemzetközi gyógyszeripari és biotechnológiai üzleti csúcstalálkozón.
A világ leggyorsabb ipari kapuját gyártó német EFAFLEX cég gyorskapuit forgalmazó EFAFLEX Hungária Kft. ügyvezető igazgatója, Köbli Attila válaszolt kérdéseinkre.
Megosztás

Kérjen cégére szabott ajánlatot mérnök értékesítő kollegáinktól

EFAFLEX Hungária Kft.
Az ipari gyorskapuk specialistája
Kapcsolat
Buda Center
1016 Budapest, Hegyalja u. 7-13.
Közösség
Copyright © 2024 EFAFLEX Hungária Kft. - All Rights Reserved