EFAFLEX a hvg-ben

Médium:
Publikálás dátuma:
Wrong date input

Bemutatjuk, hogyan lehet növelni a fűtési energiamegtakarítást és a hatékonyságot a gyorsmozgású ipari kapuk alkalmazásával

A legtöbb ipari épület rendelkezik legalább egy ipari kapuval, ezzel biztosítva a szállítójárművek be- és kijutását vagy a targoncák szabad mozgását az épület és az udvar között. A kapuk nyitása és a járművek áthaladását követő zárása nagy légcserével jár, ezért az ipari épületek üzemeltetőinek jelentős fűtési (hűtött csarnokok esetén hűtési) energiaveszteséggel és magas költségekkel kell számolniuk. Ezen túl, a korszerűtlen ipari kapuk felelősek lehetnek a technológia szempontjából nem megfelelő tisztaságú ipari vagy logisztikai területekért és a munkavállalók hidegnek való kitettségéért. Az épületek energetikai rekonstrukciója során mégis kisebb figyelmet kapnak az ipari kapuk, mint az irodai nyílászárók. A korszerűtlen kapuk cseréje EFAFLEX gyorsmozgású kapukra akár éven belül megtérülő energetikai beruházás. A gyorskapuk alkalmazásával csökken az épület hővesztesége, a külső időjárásnak való kitettsége és nő a logisztikai folyamatok hatékonysága.

EGD Termozsilip – az épületen belüli rámpakiegyenlítők hőszigetelése

Jelentős fűtési energiaveszteséget okoznak az épületen belül működő rámpakiegyenlítők, melyek hőátbocsátási tényezője közel azonos a korszerűtlen ipari kapukéval. Erre a problémára az EFA GLOBAL DOCKING kifejlesztette az EGD Termozsilipet. Alkalmazásával jelentős, a kapu nyitási számától független energiamegtakarítás realizálható. További fűtési költségmegtakarítás köszönhető a Termozsilipbe épített EFAFLEX gyorskapuk nagy nyitási sebességének. Ezek a spirálkapuk akár 2m/s nyitási sebességgel működnek, ezzel csökken a külső és a belső tér között a légcsere és szükségtelenné válik a kapuk nyitvatartása a logisztikai folyamat alatt. Az EFA csoport mérnök csapata, közös helyszíni bejárással, a logisztikai folyamatok elemzésével és energetikai számítással segíti az ipari kapuk energetikai beruházását, rekonstrukcióját.

Az EFA csapata ott lesz az MLBKT 31. kongresszuson!
Standunkon energetikai számítással, 10.18-i előadásunkon további energiahatékony, innovatív megoldás bemutatásával várjuk az érdeklődőket.
További információ: energiahatekonykapu.hu

További bejegyzések
A kapuk nyitása és a járművek áthaladását követő zárása nagy légcserével jár, ezért az ipari épületek üzemeltetőinek jelentős fűtési energiaveszteséggel kell számolniuk.
A gyorskapuk beépítésével elérhető energiamegtakarításról jelent meg esettanulmányunk. Kérjen Ön is díjtalan, helyszíni felmérést és energetikai számítást cégcsoportunktól!
Az EFAFLEX Hungária Kft. szívügye a kajak-kenu sportág tehetséges fiataljainak támogatása. Az 2019-ben indult körmendi
Megosztás

Kérjen cégére szabott ajánlatot mérnök értékesítő kollegáinktól

EFAFLEX Hungária Kft.
Az ipari gyorskapuk specialistája
Kapcsolat
Buda Center
1016 Budapest, Hegyalja u. 7-13.
+36 1 789 5508
info[@]efaflex.hu
Közösség
Copyright © 2023 EFAFLEX Hungária Kft. - All Rights Reserved