1974 óta az élen

Médium:
Publikálás dátuma:
2020. Nov. 18.

15 éve Magyarországon a 45 éves EFAFLEX.

A német EFAFLEX a világ első vállalkozása, amelyet kifejezetten gyorsmozgású ipari kapuk gyártására hoztak létre 1974-ben. Ez az elköteleződés és a folyamatos fejlesztések biztosítják a ma már világszerte 1200 munkatársat foglalkoztató német gyártó piacvezető szerepét. A cég székhelye a bajorországi Bruckbergben található, és bár a vállalat ma már öt kontinensen, 15 éve pedig Magyarországon is kínálja termékeit, a gyártás és a fejlesztés továbbra is kizárólag Németországban zajlik.

Az EFAFLEX Hungária Kft. 2005-ös alapítása óta maradéktalanul képviseli a gyártó innovatív szemléletét, és minőség iránti elköteleződését. Ennek köszönhető a hazai forgalmazó gyors növekedése, melyet megrendelői oldalról a kezdetektől olyan nevek kísérnek, mint a Nokia, az Audi, a Richter Gedeon, a TEVA, a Henkel, az ALCOA-KÖFÉM , Unilever, Siemens, VELUX, és mások. Az EFAFLEX Hungária Kft. mára kibővítette kínálatát a speciális tűzgátló kapukat és automata szállítópálya tűzgátló lezárásokat gyártó német STÖBICH vállalat termékeivel, illetve a vállalatcsoport az EFA GLOBAL DOCKING Kft.-vel ma már a raktározási technológiai berendezések széles spektrumát kínálja partnerei részére.

A német gyártó 1992-ben szabadalmaztatta spirálkapu rendszerét, ahol a lamellák nem önmagukra, hanem egy spirális sínben tekerednek fel, ezzel gyakorlatilag megszűntette a felület használatból eredő kopását. A mára klasszikussá vált megoldás a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően a kezdetektől őrzi vezető szerepét a szegmensben. 2,5m/s nyitási és 1 m/s zárási sebessége ma is a legjobb a gyorsmozgású ipari kapuk piacán. A sebesség az EFAFLEX esetében „állóképességgel” is párosul. A cég által készített, gyorsmozgású ipari kapuk évi 250 ezer nyitási ciklust is teljesítenek karbantartás nélkül, ami 365 nappal számolva több mint napi 680(!) nyitást és zárást jelent. Élettartamuk sok millió nyitás-zárás. Napjainkra a vállalat gyakorlatilag minden gazdasági szegmens részére kínál optimális gyorskapu-megoldást, úgymint a gyógyszeripar, vegyipar, robbanásveszélyes atmoszféra (ATEX), pharma, automotive, elektronikai gyártás. Az élelmiszeripar számára fejlesztett, könnyen tisztítható ipari kapuk megfelelnek a HACCP és FDA előírásoknak.

A saját kutatás-fejlesztés az EFAFLEX-nél a vállalati filozófia fontos része. Eddig már megismerhettük a EFA-TLG ® önellenőrző, keretbe integrált infravörös fényrácstechnológiát, vagy az EFA-SCAN® impulzusadó biztonsági rendszert, amely 10×10 m2-es területet érzékel a kapu előtt, intelligens irányfelismeréssel. A legújabb EFA-SmartConnect® modullal az EFAFLEX létrehozta az okos ipari kaput, amely az Ipar 4.0 világába emeli a felhasználót. A modul biztonságos adatátviteli utakkal és egy saját alkalmazással javaslatokat tesz a kapuk javítási időablakára, ezzel óriási lépést megtéve a prediktív karbantartási technológia irányába. A modul valós adatelemzéssel előre jelzi a pontos karbantartási intervallumokat, megelőzi az üzem közbeni meghibásodásokat, közelíti a tervezett, 100%-os üzemhányadot, ezzel is növelve a logisztikai folyamatok hatékonyságát, a gyártási folyamatok támogatását. Az EFAFLEX HUNGÁRIA Karbantartási Programja ezzel a fejlesztéssel is a világ élvonalába tartozik.

A logisztikai költségek szempontjából a kapuk karbantartásigénye, rendelkezésre állása vitathatatlanul fontos. Az EFAFLEX gyorsmozgású ipari kapuk működtetése költséghatékony, de fontos költségtényező a csarnok temperálására fordított energia díja is. Az EFA-THERM® hőszigetelt lamellákból felépített kapuk szerkezetük és sebességük révén jelentős energiakiáramlást akadályoznak meg. Ez bármilyen temperált csarnokban fontos, de például a hűtőházakban kulcstényező. Itt kell megemlíteni a gyorsmozgású kapuk környezetvédelmi vetületeit is, hiszen a nagy mennyiségű megtakarított energia a cégek működésének ökológiai lábnyomát is csökkenti. Energiamegtakarítás – biztonságos gyártási környezet – gyors logisztika, ergonomikus munkakörnyezet világszínvonalon: EFAFLEX.

Supply Chain Monitor
2020. november

További bejegyzések
Az EFA csoport is részt vett a nemzetközi gyógyszeripari és biotechnológiai üzleti csúcstalálkozón.
A világ leggyorsabb ipari kapuját gyártó német EFAFLEX cég gyorskapuit forgalmazó EFAFLEX Hungária Kft. ügyvezető igazgatója, Köbli Attila válaszolt kérdéseinkre.
A gyógyszeripar szigorú követelményeket támaszt az ipari kapuk minőségével szemben. Az EFAFLEX nagy-légtömörségű tisztatéri gyorskapuk
Megosztás

Kérjen cégére szabott ajánlatot mérnök értékesítő kollegáinktól

EFAFLEX Hungária Kft.
Az ipari gyorskapuk specialistája
Kapcsolat
Buda Center
1016 Budapest, Hegyalja u. 7-13.
Közösség
Copyright © 2024 EFAFLEX Hungária Kft. - All Rights Reserved