Márkatörténet

A német EFAFLEX GmbH az első a világon,

amely az 1974-es cégalapítás óta kizárólag gyorsmozgású kapukkal foglalkozik. Ez a mély elköteleződés tudatos és kockázatos volt! Ebből a hitből, kitartásból, vízióból adódik az EFAFLEX előnye az első naptól kezdve. Ma az EFAFLEX a gyorsmozgású ipari kapuk vezető gyártója a világon. Az EFAFLEX ipari kapuk széles változata kapható világszerte úgy, mint hőszigetelt spirálkapuk, gyorsmozgású feltekeredő ipari kapuk, élelmiszeripari gyorskapuk, tisztatéri gyorskapuk, robbanásbiztos gyorskapuk, betörésbiztos gyorskapuk, gépvédelmi gyorskapuk harmonikakapuk, intralogisztikai folyamatokat támogató ipari kapuk. Számos egyéb speciális ipari kaput gyárt az EFAFLEX az ipari, kereskedelmi és logisztikai szektor számára.

EFAFLEX 47 éve töretlen siker

A világ 5 kontinensén, 16 éve hazánkban is jelenlévő, 47 éves EFAFLEX minden szegmens számára kínál optimális ipari kapu megoldást. A vállalat ma már világszerte több mint 1200 munkatársat foglalkoztat. Az EFAFLEX székhelye a bajorországi Bruckbergben található. Az EFAFLEX innovatív és kreatív német mérnöki tudást kínál. A világ bármely részében, ha EFAFLEX gyorsmozgású kaput vásárol, akkor ennek az innovatív mérnöki művészetnek a birtokába jut. A saját kutatás és fejlesztés az EFAFLEX-nél a vállalati filozófia fontos része, így gondoskodva a folyamatos előrelépésről. A legújabb fejlesztés, az EFAFLEX ipar 4.0 technológiájával, az EFA-SmartConnect® eszköz, mellyel a legmegbízhatóbb ipari kapukat hívta életre a vállalat, elhozva az okos ipari kapuk világát. Az EFA-SmartConnect® modul biztonságos adatátviteli utakkal és egy saját alkalmazással javaslatokat tesz a kapuk javítási időablakára, megvalósítva a prediktív karbantartási technológiát.

Minőség

Az EFAFLEX 2005 óta rendszeresen teszteli gyorsmozgású ipari kapuit az IFT – nemzetközileg akkreditált és bejelentett német tesztlaboratórium – által a tartósság és a teljesítmény szempontjából. A legfrissebb vizsgálati jelentésben az EFA-SST®, az EFA-STT® és az EFA-SFT® EFAFLEX gyorsmozgású ipari kapuk tartósság és teljesítmény szempontjából kitűnő értékelést kaptak, miután több mint egymillió nyitási és zárási ciklust sikeresen teljesítettek.

HISTORY

 • 1974

  Az EFAFLEX alapítása – az első EFAFLEX fejlesztés: Lengőkapu meghajtás nélkül.
 • 1980

  Gyorsmozgású harmonikakapuk: „ES”.
 • 1984

  Alumínium- és acél harmonika-gyorskapuk fejlesztése.
 • 1989

  Gyorsmozgású feltekeredő kapu „SRT” – az EFAFLEX 100 munkatársat foglalkoztat
 • 1992

  Az EFAFLEX bemutatja a gyorsmozgású spirálkaput, az abszolút világújdonságot!
 • 1994

  Az értékesítői hálózat mind az öt kontinensre kiterjed
 • 1998

  Az EFA-TLG® bevezetése, a világszerte egyedülálló kapu – fényrács – az EFAFLEX 250 munkatársat foglalkoztat, és tovább bővül
 • 1999

  A világon elsőként, az EFAFLEX kifejleszti az átlátszó EFA-STT®-t.
 • 2002

  EFAFLEX prezentálja a világ leggyorsabb kapuját! Megérkezett az EFA-STR® akár 4,0 m/sec sebességgel.
 • 2004

  Bemutatásra került az EFA-ACS aktív ütközésvédelmi rendszer. Újszerű indításvédelem gondoskodik a kapulap teljesen automatikus “önjavításáról“. Ekkor debütál a tisztatéri gyorsmozgású feltekeredő kapu, az „ SRT-CR”, szintén világújdonság – Az EFAFLEX 500 munkatársat foglalkoztat. Megalakul az EFAFLEX Hungária Kft. Budapesten
 • 2007

  Az egyedülálló energiatakarékosság premierje: az új, innovatív generáció, az EFA-SST® gyorsmozgású spirálkapu (széria kivitelben EFA-THERM® hőszigetelt lamellákkal) forradalmasítja a piacot.
 • 2009

  EFA-SCAN® bevezetése: világszerte az első lézerszkenner kapurendszerekhez.
 • 2011

  Az EFA-SST®-PS, a világ leggyorsabb parkolóház és mélygarázs kapu premierje.
 • 2012

  EFA-SST®-TK-100 az első gyorsmozgású egyajtós spirálkapuja mélyhűtött terek zárására fejlesztve.
 • 2013

  Az EFA-SRT®-Soft Touch egy újrahangolt kapumegoldás, teljesen új és zseniális ütközés védelemmel.
 • 2014

  MS széria – 2 saját fejlesztésű gépvédelmi kapu EFA-SRT®-MS és a EFA-SST®-MS
 • 2015

  Az EFA-SST® Essential és a EFA-SRT®-Soft Touch S: megbízható, biztonságos gyors kapuk.
 • 2016

  Az új EFA-TRONIC®-vezérlés újgenerációs mikroprocesszorokkal.
 • 2017

  Az EFA-SRT® MTL kapu bevezetése, mely a modern intralogisztika összes alkalmazását támogatja. Átfogó meghajtási módok, szabadon konfigurálható és egyedileg kombinálható modulok a kiemelkedő jellemzői egy optimális folyamatba illeszthetőségnek.
 • 2018

  EFAFLEX bemutatja az új gyorsmozgású harmonikakaput, az EFA-SFT® THERM -et. Egy gyors, biztonságos, egyben szél- és időjárás-álló harmonikakapu, hőhídmentes kivitelben. Legjobb hőszigetelés és abszolút megbízhatóság.
 • 2019

  Bevezetésre került az új gyorsmozgású feltekerendő gépvédelmi kapu, az EFA-SRT® MS USD. Az első gépvédelmi kapu, amelyik felüliről lefelé nyílik. Ez az üzembiztos, kis helyigényű, alacsony karbantartást igénylő Upside-Down-kapu intenzív ipari felhasználásra lett kifejlesztve.
 • 2020

  EFA-SmartConnect® modul iOS és Android alkalmazáson keresztül lehetővé teszi a kapuk távoli, érintésmentes beállítását, monitorozását, a karbantartási folyamatok költséghatékony tervezését. A modul WLAN hálózaton, vagy GSM kapcsolaton keresztül teremt biztonságos adatátvitelt. Számos, az intelligens rendszerrel felszerelt ipari kapu összekapcsolható hálózaton belül, majd ezt követően működésük egymással összehangolható. Az összekapcsolható kapuk száma úgy is növelhető, hogy akár több hálózat működik párhuzamosan. Ezzel az IoT eszközzel az EFAFLEX elhozta az IPAR 4.0 – ra kész ipari kapuk világát.