Tudástár

EFA-SmartConnect®

Az innovatív EFA- SmartConnect® IoT modullal a világ vezető gyorsmozgású ipari kapu gyártója, az EFAFLEX új dimenziót teremtett az ipari kapuk használatához. Létrehozta az ipari kapuk intelligens hálózatát belépve ezzel az IPAR 4.0 világába.

A modul lehetővé teszi az EFAFLEX partnerek gyors kiszolgálását. A kapuk távoli monitorozását, a karbantartási folyamatok költséghatékony tervezését biztonságos WLAN hálózaton, vagy GSM modulon keresztül. Megszületett a felhasználóbarát, minden paraméter távoli, kényelmes beállítását biztosító, érintésmentesen használható alkalmazás. Ezentúl az EFAFLEX ipari kapuhoz számos egyedi beállítást és funkciót rendelhetnek a felhasználók. A rendszer teljes kiépítése után az applikáció képessé válik valós adatelemzéssel előre jelezni a pontos karbantartási intervallumokat, megelőzhetővé válik az üzem közbeni meghibásodások minimálisra való csökkentése. Célunk a 100%-os üzemhányad elérése.

Számos, az intelligens rendszerrel felszerelt ipari kapu összekapcsolható hálózaton belül, majd ezt követően működésük egymással összehangolható. Az összekapcsolható kapuk száma úgy is növelhető, hogy akár több hálózat működik párhuzamosan.

EFAFLEX Smartconnect

EFA-TLG®

Kapufényrács – az abszolút biztonság. Az ipari kapukkal történő balesetek elkerülhetők. Ehhez a kapu alsó tartományában, ahol az ütközések majdnem 90%-a történik, a TÜV bevizsgált EFA-TLG® infravörös fényrács alkalmazása a megoldás. A rendszer önfelügyelő, közvetlenül az oldalsó kapu megvezetésekbe, védett helyre kerül beépítésre. EFA-TLG® felügyeli a kapu zárási szintjét 2,5 m magasságig. A keresztező infravörös-sugarak létrehoznak egy közel síkszerű fényrácsot, amely akár még a legkisebb akadályokat is érintésmentesen érzékelni tudja. Ha valami útban áll, a zárómozgás azonnal leáll ill. el sem kezdődik. Ez az egyedülálló technika védi az embert, a kaput, a járműveket és az anyagot.

EFA-ACS

Aktív Ütközésálló Rendszer (Active Crash System – ACS), egy automatikus önjavítási folyamatot jelent, mely néhány másodpercen belül végbemegy az ütközést követően. Az intelligens biztonsági berendezés az ütközés esetén a legalsó kapulap-modulja 100 cm magasságig mindkét oldalon kilökődik. Az érzékelők felismerik az ütközést és egy ellenőrzött mozgás keretében felfelé vezetik a kapulapot a felső végállásig. A kapulap csökkentett sebességgel mozog felfelé, miközben végigfut a kétoldalt elhelyezett visszafűző berendezésen. A megfelelő visszafűzés elektronikusan ellenőrzött, és a záró mozgás közben újra elindul az automatikus üzem.

EFA-THERM®

Az új EFA-THERM® dupla falú lamellák hőszigeteltek. A lamellák vastagságától függően (az EFA-THERM® lécek 40, 60 és 80 mm) a kapulapok kiváló hőszigetelési értékeket érnek el, akár 0,7 W / m²K értékig. A hőszigetelési paraméterek javítása érdekében az egyes lamellák közötti tömítőszigetelés hőhídmentes felépítést biztosít.

Az EFA-THERM® lamellák az EFA-SST® gyorsmozgású spirálajtók szériatartozéka.

EFA-SCAN®

Az EFAFLEX cégfilozófiája a saját kutatás – fejlesztés. Mérnökeink kifejlesztették az EFA-SCAN® rendszert, az ipari kapuk esetén használható lézerszkennert. EFA-SCAN® az impulzusadó és biztonsági rendszer feladatait látja el, 10 x 10 m területet érzékel a kapu előtt. A komplex szoftveralgoritmusok megakadályozzák a kioldást eső, hó és idegen fény esetén. Ezáltal az EFA-SCAN® külső szerelésre is alkalmas. Az innovatív lézertechnológia garantálja a biztonságos, villámgyors kapuműködtetést.

EFA-TRONIC®

Magas fokú funkcionalitás, kompakt forma és modern dizájn jellemzik az új EFA-TRONIC® vezérlést, amely egy fekete polikarbonát házban nyert elhelyezést! Tartósság, teljes kompatibilitás és teljesítménytartalék a leglényegesebb jellemzők. Standardként rendelkezésre áll 20 bemenet, új biztonsági funkciók és 3 BUS-rendszer. Az alapfelszereléshez tartozik a főkapcsoló, fóliakapcsoló és egy vákuumos-fluoreszkáló kijelző, funkció- és hibamegjelenítéssel. A kábelvezetés a (motoroldali) kapulábban, védetten történik. A vezérlőszekrény CE konform DIN/EN szerint és a VDE/EMV irányelveknek megfelelően.

EFAFLEX előtér felügyelet

Az EFAFLEX a különböző rendszerek egész sorát kínálja, hogy az előtér felügyelet testre szabottan, a mindenkori követelményekhez igazítható legyen. Ide sorolhatók az indukciós hurkok, a rádió távvezérlések, az aktív infravörös- vagy radarrendszerek opcionális lehetőségei, valamint az újszerű technológiák is, amelyeknél a radarjelző és az infravörös rendszer egy rendszerben intelligensen kombinált és ezáltal mindkét technológia előnye kihasználható együttesen.

Keresse bizalommal értékesítő kollégáinkat egyedi rendszer –  kialakítás ígény esetén.